Mam córkę i tez będę musiał sobie takiego Lee sprawić...
Zawsze można też pomalować wspólnie... Różową Panterę...
Moja ma dwa lata i też ją już indoktrynuję. Już pomalowała swojego pierwszego Adeptów Astares (wyszedł w kolorach tęczy więc chyba jest multi-zakonnikiem. Tutaj próbowała nakładać camoWarHammster pisze: ↑sobota, 22 lutego 2020, 12:07 Milenka maluje swój pierwszy model
https://www.youtube.com/watch?v=RXIuR42 ... e=youtu.be
Myślę, że córa wystartuje w kolejnej edycji konkursu modelarskiego, będzie konkurencja![]()
Dzięki za rady. Czeka mnie podstawkowanie kilku stateczków, co prawda w 1:2400, ale myślę, że też się sprawdzi. Figurki są piękne.Torgill pisze: ↑niedziela, 1 marca 2020, 16:11PS. Do zrobienia wody używam Vallejo Dark Prussian Blue (70899), którą maluje podstawki (ranty natomiast na czarno). Po wyschnięciu samą wodę robię z preparatu Mig Lake Waters A.MIG-2202. Przy nakładaniu jest popielaty, potem staję się bardzo ładny, granatowy.
Potem na dziobie i rufie, żeby zrobić rozbryzgi używam Splash Gel z Green Stuff World, ponieważ jest jednak przeźroczysty (zanim zaschnie jest biały), więc po zaschnięciu używam Vallejo Foam Effect 26.231 - mocno rozwodniony, żeby w różnych miejscach przenikał granat wody.