Claymore pisze:@dixie75 - Na Allegro zawsze możesz poprosić o dodatkowe zdjęcia, jeśli stan gry budzi Twój niepokój. Ja na przykład nabyłem "Miasto" do MiM które było lekko zdekompletowane, ale dzięki materiałom w wersji cyfrowej można poprawić/uzupełnić swój stan posiadania.
He he, ja w ten sposób dorobiłem sobie poprawne żetony wojsk sowieckich do Suwalszczyzny TiSa :devil: Tak z rozpędu zebrałem jakieś niby_OdB dla państw bałtyckich i też machnąłem arkusz żetoników. W planach mam mapę Wileńszczyzny, więc się przydadzą do scenariuszy fikcyjnych. Naprawdę świetna zabawa. Tylko czasu jakoś mało...
Claymore pisze: Tak jak pisałem w kwestii "Bogów Wikingów" - mogę Ci pomóc w uzupełnieniu braków. Żetony, czy karty zawsze można zrobić na nowo w punkcie DTP

Hm..., o DTP nie myślałem, dzięki za pomysł. Mam w zanadrzu domową metodę, ale jeszcze nie chciało mi_się/nie miałem czasu/potrzeby korzystać*. Na razie przenoszę moje skromne zbiory na komputer.
A co do oryginału "Bogów W." to czy Kolega AWu się oferuje ze sprzedażą? Bo przyznam, że mam materiały z boardgamegeek, z których dało się co nieco wyskrobać, akurat tyle, żeby uruchomić pod jakimś "gameboard'em" i odświeżyć wspomnienia, może nawet żonę namówić :jupi: Bo do druku to się już średnio nadaje, chyba, że z nowymi skanami żetonów i reedycją mapy (przy TiS'owych, ta jest banalnie prosta do zbudowania od zera), a wtedy Twoja Claymor'ze pomoc będzie nieodzowna ^^ .
Claymore pisze:Wracając do tematu wątku (choć niedokładnie). A ze Świata Młodych gry planszowe Ci się jakieś ostały? Pamiętam, że co jakiś czas pismo wrzucało coś w stylu "Węże i drabiny"

Wszystko co nie miało pudełka odeszło w niebyt

Z jednym wyjątkiem: Pamiętam, że u moich rodziców powinna być jeszcze kompletna gra Tranzyt. Taki ciężarówkowy klon Monopoly sprzedawany w torebce foliowej z uchwytem (nawet praktyczne). Całkiem przyjemnie. Nie wiem, jakim cudem się uchowało.
Dlatego trochę liczę, że kolega Dżenesh ma ten kompletny numer ŚM z grami i zechce się podzielić ratując tym samym gry od zapomnienia :]