Razem z reedycją Atlantic Chase - ciekawego tytułu marynistycznej z GMT Games - warto popatrzeć jakie rozwiązania na składowanie komponentów gry ma Cube4Me. Zapraszam do materiału!
Frosthaven – Scenario #5 Frozen CryptPonownie w ramach naszej kampanii w Frosthaven zawędrowaliśmy do ponurych, zimnych i ciemnych krypt niedaleko naszego miasteczka. Jak nam poszło i co znaleźliśmy opisuję poniżej - zapraszam!
Archie's War to interesująca pozycja o Bitwie o Guadalcanal. Ma zarówno wariant dwuosobowy jaki i do gry solo. Dzisiaj skupiam się na tym drugim, prezentując pełną rozgrywkę. Zapraszam!
EPIC Ancients Battles – Pharsalus (48 BC)Ostateczna bitwa między Cezarem i Pompejuszem pod Farsalos? Tak, tym razem używając fanowskiego scenariusz do C&C Ancients. Zapraszam do jak zwykle ekscytującego raportu z pola bitwy!
Stalingrad: Advance to the Volga, 1942 – First Impressions
Stalingrad: Advance to the Volga, 1942 to grę którą odkryłem trochę przypadkowo ale zrobiła ona na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Tytuł solo, pięknie wydany, wciągający i trudny - zapraszam do artykułu!
Storage Solutions for MMPs Standard, Operational and Battalion Combat Series
Dla gier wojennych z dużą ilością żetonów, szyte na miarę rozwiązania dla ich przechowywania i sortowania to rzecz bardzo pomocna a czasami konieczna. Zapraszam do propozycji stworzonych dla gier Multi-Man Publishing!
Playing C&C Samurai Battles using CDG Solo System. Mam ponownie przyjemność zademonstrować CDG Solo System - tym razem dla gry C&C Samurai Battles. Będziemy grać fantastyczny scenariusz Sekigahara (1600 AD) gdzie na wiele lat zdecydowały się losy szogunatu w Japonii. Zapraszam!
Brotherhood & Unity, War in Bosnia and Herzegovina 1992-1995 – First ImpressionsBrotherhood & Unity okazało się być naprawdę ciekawą grą wojenną dla trzech osób, dotykającą całkiem świeżego tematu wojny w Bośni. Zapraszam do mojej wstępnej recenzji!
Mój przygoda z pięknymi grami z VUCA Simulations zaczyna się od "Traces of War". Dzisiaj przyjrzę się komponentom i tłu historycznemu gry, wkrótce kolejne materiały!
Cube4Me - producent fantastycznych zestawów do sortowania / przechowywania komponentów gier - dodaje właśnie nowe produkty i robi wyprzedaż. Zapraszam do sprawdzenia!
Teach & Play for Stalingrad: Advance to the Volga, 1942
Stalingrad: Advance to the Volga, 1942 to pierwsza gra w tzw. Solitaire Area Movement Series. W poniższym materiale prezentuję przykład rozgrywki (kilka wstępnych etapów) aby Drodzy Czytelnicy mogli zapoznać się z tym tytułem. Zapraszam!
Paths of Glory pozostaje nieprzerwanie jedną z moich ulubionych gier wojennych na poziomie strategicznym. Tym razem rozgrywka używając "CDG Solo System" - zabawa jest naprawdę przednia. Zapraszam!
Z okazji kolejnej rocznicy lądowania w Normandii, mój artykuł jak to znaczące wydarzenie było odzwierciedlane w różnorakich, popularnych mediach (książki, gry wideo, gry planszowe, filmy, muzyka):