Trump vs Biden

adalbert
Général de Brigade
Has thanked: 108 times
Been thanked: 224 times

Re: Trump vs Biden

Post autor: adalbert »

Cóż, znakiem firmowym tej pani był/jest jak dotąd charakterystyczny rechot przy byle okazji.
Ta jej niby kampania jest na razie pełna paradoksów, a głównym planem jest zapewne liczenie na pełną osłonę medialną w stosunkowo bardzo krótkim okresie do wyborów, ewentualnie ze starannym przygotowaniem do jakiejś jednej debaty z Trumpem. To jest jak najbardziej do zrobienia, choć dyscyplina w mediach sprzyjających Demokratom być może nie będzie żelazna, co może stanowić problem.
RAJ
Général de Division Commandant de place
Has thanked: 138 times
Been thanked: 436 times

Post autor: RAJ »

Rozbrajający był jej(?) wybór kandydata na vice... ona socjalistka a on wręcz komunista...
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Has thanked: 4484 times
Been thanked: 2863 times
Kontakt:

Post autor: Raleen »

Ja za to w kontekście najnowszych sondaży muszę posypać głowę popiołem, że nie dawałem jej jako kobiecie szans. Jedynie mogę się usprawiedliwiać tym, że sam sobie tego nie wymyśliłem... Ale szereg czynników się składa na obecną sytuację, choćby to, że jak już żartowali jakiś czas temu, ta partia, która pierwsza odeśle swojego dziadka na ławkę rezerwowych - wygra.
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
RAJ

IMHO Kamala jest bez szans. Nawet demokraci już wskazują na problemy a jeszcze nawet nie zaczęła odpowiadać na kłopotliwe pytania.
Taka ciekawostka, yotube podrzuca mi filmiki zwolenników Trumpa. 90% z nich to czarni.
"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Kontakt:

A tymczasem Trump być może dogada się z kandydatem niezależnym Robertem F. Kennedy'm Jr.:
https://www.rp.pl/polityka/art40998191- ... zec-trumpa
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
RAJ

Robi się coraz zabawniej.
Kamala udzieliła "wywiadu" w CNN. "wywiad" został nagrany wcześniej, w skrajnie wspierającej Kamalę stacji. W wywiadzie występowała w parze z Timem Waltzem, przy czym ona mówiła tylko przez 8 minut 26 minutowego wywiadu. To oznacza, że wycięto z niego wszystkie kawałki w których wypadła bardzo źle. A to bardzo kiepsko, bo ten "wywiad" był słabiutki...
Zaczynam odnosić wrażenie, że demokraci już do wyborów nie pozwolą na żaden prawdziwy wywiad, w którym musiałaby odpowiadać na nie uzgodnione pytania.

Jakiś czas temu Kamala zgodziła się na debatę z Trumpem wg zasad ustalonych do debat z Bidenem. Teraz jednak w ostatniej chwili sztab Kamali zażyczył sobie zmian w formule, 1) chcieli aby kandydaci mogli korzystać z notatek (!!!), 2) aby mikrofony były stale włączone.
Pierwsze oczywiście dlatego, że Kamala nie umie sklecić sensownej wypowiedzi dłuższej niż dwa słowa i ewidentnie półtora miesiąca nie starczyło aby nauczyła się na pamięć kluczowych odpowiedzi.
Drugie dlatego, że pozwoliłoby na doprowadzenie do pyskówek i przepychanek co mogłoby przykryć jej niekompetencję.
Najbardziej kuriozalne jest to, że wyłączone mikrofony na debacie, to było żądanie sztabu Bidena, a teraz sztab Kamali, próbuje to pokazać jako przejaw strachu Trumpa...

Jak dla mnie Kamala jest szczytowym osiągnięciem DEI i BMW. Kolorowa kobieta, o totalnie nienachalnym intelekcie ale za to lojalnie wykonująca polecenia tych co ją wystawiają w kolejnych wyborach na coraz wyższe stanowiska...
Awatar użytkownika
PLama80
Oberfeldwebel
Has thanked: 126 times
Been thanked: 63 times

Post autor: PLama80 »

adalbert pisze: niedziela, 18 sierpnia 2024, 21:20 Cóż, znakiem firmowym tej pani był/jest jak dotąd charakterystyczny rechot przy byle okazji.
Tak, to rzeczywiście jest bardzo poważny zarzut merytoryczny, który dyskwalifikuje z miejsca.
RAJ

Ciekawy przykład manipulowania wyborami przez big tech.
https://youtu.be/4CfrMneTL8M?si=1T75Z9ufVsG8KYot
adalbert
Général de Brigade
Has thanked: 108 times
Been thanked: 224 times

Post autor: adalbert »

Niezłe
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Kontakt:

Po debacie Trump - Harris (albo raczej Harris - Trump). Jak zwykle wszyscy ogłaszają zwycięstwo swojej strony, ale w najlepszym razie remis ze wskazaniem na Kamalę. Na pewno nie dała się rozjechać Trumpowi, jak niektórzy się spodziewali.

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wy ... Id,7778341

Awatar użytkownika
brathac
Colonel en second
Has thanked: 63 times
Been thanked: 114 times
Kontakt:

Post autor: brathac »

Były prezydent straszył z kolei III wojną światową, nie odpowiedział na pytanie, czy chciałby, by wojnę wygrała Ukraina i podzielił się teorią spiskową mówiącą, że migranci z Haiti zjadają psy i koty Amerykanów. W trakcie debaty moderatorzy kilkakrotnie zwracali uwagę Trumpowi, że mija się z prawdą.

https://tvn24.pl/swiat/debata-kamala-ha ... -st8080844
RAJ

Akurat tvn to bardzo złe źródło w tej sprawie, jest skrajnie stronnicze. Widziałem też stwierdzenia, że była to debata 1vs3 i fragment który widziałem faktycznie na to wskazywał.
Ogólnie brak jakiegoś specjalnego przełomu i remis jest raczej korzystny dla Trumpa z uwagi na ostatnie trendy w zmianach poparcia, które coraz bardziej premiują Trumpa.
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Kontakt:

Taylor Swift poparła Kamalę. To zdecyduje ;)

Awatar użytkownika
brathac
Colonel en second
Has thanked: 63 times
Been thanked: 114 times
Kontakt:

Post autor: brathac »

RAJ pisze: środa, 11 września 2024, 09:55 Akurat tvn to bardzo złe źródło w tej sprawie, jest skrajnie stronnicze. Widziałem też stwierdzenia, że była to debata 1vs3 i fragment który widziałem faktycznie na to wskazywał.
Ogólnie brak jakiegoś specjalnego przełomu i remis jest raczej korzystny dla Trumpa z uwagi na ostatnie trendy w zmianach poparcia, które coraz bardziej premiują Trumpa.
Ah nie wiedziałem że tvn przejął od GW pałeczkę w byciu "tym złym". :lol:
Awatar użytkownika
Karel W.F.M. Doorman
Admiraal van de Vloot
Has thanked: 2398 times
Been thanked: 3153 times

Post autor: Karel W.F.M. Doorman »

brathac pisze: środa, 11 września 2024, 16:18
RAJ pisze: środa, 11 września 2024, 09:55 Akurat tvn to bardzo złe źródło w tej sprawie, jest skrajnie stronnicze. Widziałem też stwierdzenia, że była to debata 1vs3 i fragment który widziałem faktycznie na to wskazywał.
Ah nie wiedziałem że tvn przejął od GW pałeczkę w byciu "tym złym". :lol:
Przejął? Był od początku ex aequo.
“Ik val aan, volg mij”
Kontradmirał Karel Doorman do swoich podwładnych, Morze Jawajskie, 27 lutego 1942 roku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Geopolityka i współczesne konflikty zbrojne”