Jesteśmy już na etapie, że możemy ujawnić nasz kolejny, duży projekt - PMC 2670! Jak można się domyślić jest to druga edycja PMC 2640 - tym razem jeszcze większa, szybsza i jeszcze fajniejsza! A co najważniejsze chcemy aby była dostępna jako darmowy pdf (ale wybiegam nadto w przyszłość)!
Fajne, komiksowe obrazki, aż przez chwilę pomyślałem, że zmieniasz branżę
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.
Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
Tak, zmieniamy styl. Jako że 2670 będzie jako darmowy pdf, musimy zadbać aby grafiki były maksymalnie przyjazne do drukowania we własnym zakresie. Słowem powinny być fajne nawet na najpodlejszej plujce.
Cóż, chwilowo trochę mało zależy ode mnie. Zasady są w zasadzie gotowe, w chwili obecnej są w korekcie. Jak tylko wrócą układam layout i czekam na ilustracje. Zbiórka idzie powolutku, ale powinna wystarczyć na całkiem przyzwoite ilustrowanie.
Myślę że realnie to okolice 2 kwartału 2020.