27 edycja

Konkurs z nagrodami dla malujących figurki.
Jeyo4
Lieutenant
Has thanked: 23 times
Been thanked: 67 times

Re: 27 edycja

Post autor: Jeyo4 »

Może kategorię figurki 28 mm podzielić na pieszą i konną. Ostatnio konkurencja była duża i raczej nie zmaleje w następnej edycji. Jakiś czas temu figurki i pojazdy 20 mm połączono w jedną ze względu na małe zainteresowanie. Można więc zrobić odwrotnie. :)
Awatar użytkownika
psborsuk
Lieutenant-Adjudant-Major
Has thanked: 54 times
Been thanked: 39 times

Post autor: psborsuk »

supercap pisze: niedziela, 17 listopada 2024, 16:36 Witam,
mam propozycję do rozważenia, odnośnie zmiany regulaminu, a mianowicie:
1. aby osoby, które zajęły miejsca 1 - 3 w następnej edycji nie mogły startować w kategorii, w której takie miejsce zajęły
lub
2. powyższe dotyczyć będzie tylko zwycięzcy.
Jakieś logiczne uzasadnienie?
Jestem zdecydowanie przeciwny, tu mają decydować umiejętności, a nie żadne parytety.
Awatar użytkownika
Torgill
General of the Army
Has thanked: 1023 times
Been thanked: 506 times
Kontakt:

Post autor: Torgill »

supercap pisze: niedziela, 17 listopada 2024, 16:36 Witam,
mam propozycję do rozważenia, odnośnie zmiany regulaminu, a mianowicie:
1. aby osoby, które zajęły miejsca 1 - 3 w następnej edycji nie mogły startować w kategorii, w której takie miejsce zajęły
lub
2. powyższe dotyczyć będzie tylko zwycięzcy.
Jak już napisali moi przedmówcy IMHO to nie jest dobry pomysł.
Aczkolwiek zdarzało się w konkursie, że osoba, która wiele razy zwyciężała awansowała do... jury :) Oczywiście, tylko jeśli wyraziła zgodę. I to uważam za eleganckie rozwiązanie. Konkurs ma motywować do malowania, do podwyższania swoich umiejętności - widzę jak inni malują, uczę się nowych technik, maluję coraz lepiej. Mamy mnóstwo osób, które zaczynały od bardzo kiepskich malunków, a potem zostawały mistrzami. Każdy tak może - jeśli tylko chce :)
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Has thanked: 4654 times
Been thanked: 3013 times
Kontakt:

Post autor: Raleen »

Rozmowy ze sponsorami posuwają się do przodu. Mogę już oficjalnie potwierdzić, że Wargamer dołączył do grona sponsorów. Będzie też jeszcze jeden nowy, poważny sponsor z solidnymi nagrodami.

Ze zmian regulaminowych proponowano mi, żeby wprowadzić rozwiązanie polegające na tym, że jury dzieli się na części i każda część ocenia tylko określone kategorie. Dzięki temu jurorzy byliby mniej obciążeni i wszystko szło by szybciej i sprawniej. I skłaniam się do tej opcji, to znaczy ostatecznie nie przesądzam jak będzie w tej edycji - o tym jeszcze porozmawiam z jurorami - ale wprowadzę nowy punkt do regulaminu konkursu, który takie rozwiązanie będzie dopuszczał.

Początek wydaje mi się, że przesunie się na połowę najbliższego tygodnia, jak wszyscy ogarną się trochę po Black Friday, tak że póki co jest czas na rozmowy o kolejnej edycji, a kto niecierpliwy może sobie już kłaść podkład na figurki, byle w jednym kolorze.
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
Avallar
Appointé
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Post autor: Avallar »

Jedyna (jak mi się wydaje) sensowna opcja to taka, że osoby, które wygrały wcześniejsze edycje zostają zaproszone do grupy mistrzowskiej w danej kategorii. Warunkiem, aby coś takiego zadziałało, jest odpowiednia liczba uczestników w danej kategorii. Nie wiem, czy to nie przerost formy nad treścią. Awans do jury też jest ok, ale nie wszyscy będą zainteresowani zmianą roli.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkurs Modelarski Forum Strategie”