Zdjęcie na plakat Gladiusa

Konkurs z nagrodami dla malujących figurki.
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Has thanked: 4605 times
Been thanked: 2964 times
Kontakt:

Zdjęcie na plakat Gladiusa

Post autor: Raleen »

Drodzy Uczestnicy Konkursu!

Mam ważną sprawę, a przy tym dość pilną. Potrzebujemy jakiegoś zdjęcia modelu/modeli na plakat tegorocznej edycji konwentu GLADIUS, która odbędzie się za nieco ponad miesiąc. Jako że będziemy po raz pierwszy w Muzeum Wojska Polskiego, najbardziej pasowałoby coś związanego z Wojskiem Polskim. Gdyby ktoś z Was miał ładnie pomalowane jakieś modele współczesnego sprzętu WP, np. Rosomaka. Bardzo dobre byłyby także modele 7TP albo TKS-a, ewentualnie także modele czołgów z 1 DPanc. gen. Maczka. Inne opcje to coś z "Ogniem i mieczem", z tym że tutaj też chciałbym, żeby to był polski oddział, ładnie się prezentujący (nie chodzi o to, żeby była husaria czy ogólnie kawaleria). Co do zdjęcia, istotna jest w miarę duża rozdzielczość (generalnie im większa, tym lepiej), i powinno mieć białe tło. Kieruję to zwłaszcza do osób dobrze malujących, w tym jurorów. Było w konkursie sporo ładnych prac, ale z polskim sprzętem nie aż tak wiele i problemem jest często tło.

Nie mogę zaoferować nic poza sławą i chwałą, nie gwarantuję też nikomu, że jego zdjęcie pójdzie na plakat, bo zakładam, że będziemy wybierać spośród kilku opcji. Czas zaczyna nas naglić, więc czekam na propozycje do niedzieli. Ślijcie do mnie na maila - dane do kontaktu są tutaj: https://strategie.net.pl/viewtopic.php?f=107&t=838 W razie wątpliwości, ewentualnie gdybyście chcieli coś innego zaproponować wpisującego się w miarę w tą koncepcję, którą mamy, piszcie na PW/maila do mnie.

Z góry dziękuję, mam nadzieję, że uda się wybrać coś ciekawego.
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
Awatar użytkownika
zendurix
Sergent
Has thanked: 7 times
Been thanked: 29 times

Re: Zdjęcie na plakat Gladiusa

Post autor: zendurix »

Hmm, mam kilka TKS-ow i 7TP i kilku zolnierzy z 39. Jakie tu powinno byc tlo? Moge zrobic tez jakies foty na tle modelu polskiego schronu z tego okresu.
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Kontakt:

zendurix pisze: poniedziałek, 14 października 2024, 16:36 Hmm, mam kilka TKS-ow i 7TP i kilku zolnierzy z 39. Jakie tu powinno byc tlo? Moge zrobic tez jakies foty na tle modelu polskiego schronu z tego okresu.
Czekałem do niedzieli na odzew, bo plakat mieliśmy zamykać do poniedziałku wieczorem. Ostatecznie przeciągnęło się na następny dzień, ale miałem już trzy dobre propozycje do wyboru, a spieszyło się nam, więc Ci nie zawracałem głowy.

Tym niemniej dzięki za propozycję. Jeśli chcesz, podeślij mi w wolnej chwili zdjęcia, już zrobione na spokojnie, bo nie ma pośpiechu. Chętnie rzucę okiem, może wykorzystamy przy następnej edycji albo przy okazji jakiejś innej imprezy.
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
Awatar użytkownika
Raleen
Colonel Général
Kontakt:

Dziękuję w tym miejscu wszystkim, którzy podesłali mi zdjęcia. Nie było ich wielu, ale stara gwardia konkursowa nie zawiodła 8-)

Co nie wykorzystaliśmy w tym roku niewykluczone, że wykorzystamy w kolejnych latach, ewentualnie jak będzie robiony plakat dla jakiegoś innego eventu.

A niżej plakat tegorocznej edycji.

Obrazek

Ostatecznie w castingu na model na plakat zwyciężył dwuwieżowy 7TP Maxa Savastianowicza. Model firmy Kromlech w skali 28 mm.

Awatar użytkownika
zendurix
Sergent
Has thanked: 7 times
Been thanked: 29 times

Post autor: zendurix »

Czekałem do niedzieli na odzew, bo plakat mieliśmy zamykać do poniedziałku wieczorem. Ostatecznie przeciągnęło się na następny dzień, ale miałem już trzy dobre propozycje do wyboru, a spieszyło się nam, więc Ci nie zawracałem głowy.

Tym niemniej dzięki za propozycję. Jeśli chcesz, podeślij mi w wolnej chwili zdjęcia, już zrobione na spokojnie, bo nie ma pośpiechu. Chętnie rzucę okiem, może wykorzystamy przy następnej edycji albo przy okazji jakiejś innej imprezy.
Jak kiedyś skończę je malować to podeślę :P
Ew. planuję sobie zrobić sceniczną podkładkę pod modele typu kawałek pustyni, jakieś palmy oaza itp, może jakiś budynek stricte pod robienie fajnych zdjęć mojego DAK, może wtedy coś fajnego wyjdzie na takie okazje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkurs Modelarski Forum Strategie”