https://youtu.be/4EQsUtmZtgg?si=C_DzYtNx3Z94tjrt
Taka ciekawostka. W wolnej chwili obejrzę, bo głos dra Przybyły jest zawsze ciekawy. Swoją drogą na TVP historia był fajny cykl programów o współczesnej geopolityce i militariach z nim, nie mogę niestety skojarzyć tytułu może ktoś to też widział i wie? Jest i inna gwiazda. Prowadzący ma niewątpliwy dar do bycia w centrum zainteresowania m.in na portalu Defence24 i tu też jest obecny. W intrze znane okładki z gier delikatna reklama, ciekawe ile będzie odcinków z tematami bitew pewnego wydawnictwa gier
Bitwy kampanie wojny na Kanale Zero
- Karel W.F.M. Doorman
- Admiraal van de Vloot
- Has thanked: 2413 times
- Been thanked: 3178 times
Re: Bitwy kampanie wojny na Kanale Zero
O to ja się tam wpraszam jako prelegent
“Ik val aan, volg mij”
Kontradmirał Karel Doorman do swoich podwładnych, Morze Jawajskie, 27 lutego 1942 roku.
Kontradmirał Karel Doorman do swoich podwładnych, Morze Jawajskie, 27 lutego 1942 roku.
- cadrach
- Capitaine-Adjudant-Major
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 158 times
- Kontakt:
Obejrzałem z zainteresowaniem do samego końca. Obaj prowadzący nieźle wypadają przed kamerą i potrafią ciekawie mówić. Pozostaje kibicować, bo wygląda na to, że to będzie jakaś seria odcinków, a tematyka nam bardzo bliska. Jeszcze się okaże, że kanał zero będzie największą tubą propagandy wargamerskiej
no school, no work, no problem
- Teufel
- Legatus Legionis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 81 times
Na to bym akurat nie liczył zanadto. Zauważyłem ruchy jednostek na mapach nie tylko puste wrzuty zdjęć. Dla wszystkich akolitów naszych możliwości wojskowych ciekawe było porównanie liczby praw jazdy wydane w Polsce i rzeszy stosunek kilkadziesiąt razy mniejszy jak i liczby pojazdów mechanicznych. U nas w 1939 r. był 1 pojazd na 1000 mieszkańców w Niemczech chyba 25 a w USA 228...
Na TVP historia był też pierwszy odcinek programu "Fake czy historia ?" sporów profesorskich odnośnie kluczowych momentów w naszej historii. Wystąpił prof. Górski autor znanej książki w temacie bliskim, czyli krytyki polityki IIRP i Becka 1938-9 i drugi nie pamiętam nazwiska. Na końcu po argumentacji 12 osób publiczności głosowała za stanowiskami. Nie będę spamował odcinka ale warto zobaczyć. W czwartek o 7.00 jest 2 odcinek.
Na TVP historia był też pierwszy odcinek programu "Fake czy historia ?" sporów profesorskich odnośnie kluczowych momentów w naszej historii. Wystąpił prof. Górski autor znanej książki w temacie bliskim, czyli krytyki polityki IIRP i Becka 1938-9 i drugi nie pamiętam nazwiska. Na końcu po argumentacji 12 osób publiczności głosowała za stanowiskami. Nie będę spamował odcinka ale warto zobaczyć. W czwartek o 7.00 jest 2 odcinek.
Legiony i ja mamy się dobrze.
- PLama80
- Oberfeldwebel
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 63 times
Obejrzałem dwa pierwsze odcinki. Odczucia mam mieszane. Natomiast lokowanie produktów ze stajni TiS jest