Bitwy kampanie wojny na Kanale Zero

Filmy, seriale, programy telewizyjne i wszelkie inne tematy związane z kinem i telewizją.
Awatar użytkownika
Teufel
Legatus Legionis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 81 times

Bitwy kampanie wojny na Kanale Zero

Post autor: Teufel »

https://youtu.be/4EQsUtmZtgg?si=C_DzYtNx3Z94tjrt

Taka ciekawostka. W wolnej chwili obejrzę, bo głos dra Przybyły jest zawsze ciekawy. Swoją drogą na TVP historia był fajny cykl programów o współczesnej geopolityce i militariach z nim, nie mogę niestety skojarzyć tytułu może ktoś to też widział i wie? Jest i inna gwiazda. Prowadzący ma niewątpliwy dar do bycia w centrum zainteresowania m.in na portalu Defence24 i tu też jest obecny. W intrze znane okładki z gier delikatna reklama, ciekawe ile będzie odcinków z tematami bitew pewnego wydawnictwa gier 😉
Legiony i ja mamy się dobrze.
Awatar użytkownika
Karel W.F.M. Doorman
Admiraal van de Vloot
Has thanked: 2413 times
Been thanked: 3178 times

Re: Bitwy kampanie wojny na Kanale Zero

Post autor: Karel W.F.M. Doorman »

O to ja się tam wpraszam jako prelegent :lol:
“Ik val aan, volg mij”
Kontradmirał Karel Doorman do swoich podwładnych, Morze Jawajskie, 27 lutego 1942 roku.
Awatar użytkownika
cadrach
Capitaine-Adjudant-Major
Has thanked: 99 times
Been thanked: 158 times
Kontakt:

Post autor: cadrach »

Obejrzałem z zainteresowaniem do samego końca. Obaj prowadzący nieźle wypadają przed kamerą i potrafią ciekawie mówić. Pozostaje kibicować, bo wygląda na to, że to będzie jakaś seria odcinków, a tematyka nam bardzo bliska. Jeszcze się okaże, że kanał zero będzie największą tubą propagandy wargamerskiej :-)
no school, no work, no problem
Awatar użytkownika
Teufel
Legatus Legionis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 81 times

Post autor: Teufel »

Na to bym akurat nie liczył zanadto. Zauważyłem ruchy jednostek na mapach nie tylko puste wrzuty zdjęć. Dla wszystkich akolitów naszych możliwości wojskowych ciekawe było porównanie liczby praw jazdy wydane w Polsce i rzeszy stosunek kilkadziesiąt razy mniejszy jak i liczby pojazdów mechanicznych. U nas w 1939 r. był 1 pojazd na 1000 mieszkańców w Niemczech chyba 25 a w USA 228...

Na TVP historia był też pierwszy odcinek programu "Fake czy historia ?" sporów profesorskich odnośnie kluczowych momentów w naszej historii. Wystąpił prof. Górski autor znanej książki w temacie bliskim, czyli krytyki polityki IIRP i Becka 1938-9 i drugi nie pamiętam nazwiska. Na końcu po argumentacji 12 osób publiczności głosowała za stanowiskami. Nie będę spamował odcinka ale warto zobaczyć. W czwartek o 7.00 jest 2 odcinek.
Legiony i ja mamy się dobrze.
Awatar użytkownika
PLama80
Oberfeldwebel
Has thanked: 126 times
Been thanked: 63 times

Post autor: PLama80 »

Obejrzałem dwa pierwsze odcinki. Odczucia mam mieszane. Natomiast lokowanie produktów ze stajni TiS jest ;-)
j1023
Adjudant-Major
Has thanked: 153 times
Been thanked: 68 times

Post autor: j1023 »

Spodziewałem się bardziej "dynamicznych" animacji. Trochę trzeba jednak wiedzieć żeby zrozumieć temat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Film”