XI Grenadier (21-22.V.2016)
- Raleen
- Colonel Général
- Has thanked: 704 times
- Been thanked: 404 times
- Kontakt:
XI Grenadier (21-22.V.2016)
XI edycja Grenadiera odbędzie się 21-22 maja 2016.
Ważna informacja dla planszówkowców, jaką mam do przekazania, jest taka, że przygotowywana jest specjalna sala do grania w planszówki, niedawno odremontowana, dobrze oświetlona, duża, w zasadzie w centrum imprezy. Nie dopominałem się o to ani nie dopraszałem w tym roku - sam główny organizator uraczył mnie w ciągu ostatnich dni taką informacją i prosił o jej przekazanie.
Ważna informacja dla planszówkowców, jaką mam do przekazania, jest taka, że przygotowywana jest specjalna sala do grania w planszówki, niedawno odremontowana, dobrze oświetlona, duża, w zasadzie w centrum imprezy. Nie dopominałem się o to ani nie dopraszałem w tym roku - sam główny organizator uraczył mnie w ciągu ostatnich dni taką informacją i prosił o jej przekazanie.
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.
Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)
Re: XI Grenadier (21-22.V.2016)
Postaram się wobec tego stawić z Battle Cry i krzewić ducha strategii wśród gości.
Czy organizator zapewnia łańcuch celem przymocowania figurek do planszy?

- Raleen
- Colonel Général
- Kontakt:
Kto wie, może i o łańcuch da się z nim ponegocjować, bo ostatnio bardzo spolegliwy się zrobił 

Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.
- leliwa
- Général de Division Commandant de place
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 29 times
Czyżby jacyś dezerterzy wśród wojsk Unii ostatnio byli?profes79 pisze:Postaram się wobec tego stawić z Battle Cry i krzewić ducha strategii wśród gości.
"Z kości moich powstanie mściciel"
Napis na grobie Stanisława Żółkiewskiego w Żółkwi.
- Raleen
- Colonel Général
- Kontakt:
Panowie, termin "Grenadiera" zbliża się wielkimi krokami. Przyznam się, że szykowała się jeszcze w tym samym czasie jedna alternatywna impreza (i nie mam na myśli Ostrołęki - tzn. rocznicy bitwy), stąd moja wstrzemięźliwość, ale te plany na razie idą w odstawkę. Tak, że powinniśmy być w tym roku mniej więcej jak w latach ubiegłych. Co do szczegółów - zapraszam i zachęcam do tego byście napisali czego oczekujecie.
Przypominam o tym budynku co to miał być już rok temu, a jest dopiero w tym roku. Tak, że na pewno nie będziemy pod namiotami.
Przypominam o tym budynku co to miał być już rok temu, a jest dopiero w tym roku. Tak, że na pewno nie będziemy pod namiotami.
- Bambrough
- Adjoint
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Chciałbym się wstępnie zorientować czy byłby ktoś chętny na Grenadierze zagrać jakiś scenariusz w: 1914 Twilight in the East (najlepiej Tannenberg) lub 1914 Serbien muß sterbien.
- Herman
- Lieutenant-Adjudant-Major
- Been thanked: 2 times
Jako, że gra własnie do mnie dotarła, to proponuję 5-osobową rozgrywkę w Moral Conflict. Mamy 3 miejsca.
- Silver
- Général de Division
- Been thanked: 30 times
Chętnie umówiłbym się na dłuższe wieloosobówki bo na to powinien znaleźć się czas a szczególnie na konwencie.
Mogę przynieść: Assyrian wars, Britannia, Commands Color Epic, Conflict of Heroes, Crown of roses, Democracy under siege, Hannibal Barkas, Holy roman empire, Italia, Kutuzov, Orzeł i Gwiazda, Pax romana, Smuta, Sword of Rome, Struggle of the empires, Warrior knights, Wojna o pierścień.
A z gier na 2 osoby: Caesar Great battles of Julius Caesar, Fire in the sky, Fires of Midway, Hammer of the scott, Hannibal RvC, Iron&Oak, Kircholm, Rebel Raiders on the high seas, Tannenberg, To the last man, Wiedeń 1683, Wilderness war.
Warto się wcześniej umówić bo do niektórych trzeba się wcześniej przygotować.
Mogę przynieść: Assyrian wars, Britannia, Commands Color Epic, Conflict of Heroes, Crown of roses, Democracy under siege, Hannibal Barkas, Holy roman empire, Italia, Kutuzov, Orzeł i Gwiazda, Pax romana, Smuta, Sword of Rome, Struggle of the empires, Warrior knights, Wojna o pierścień.
A z gier na 2 osoby: Caesar Great battles of Julius Caesar, Fire in the sky, Fires of Midway, Hammer of the scott, Hannibal RvC, Iron&Oak, Kircholm, Rebel Raiders on the high seas, Tannenberg, To the last man, Wiedeń 1683, Wilderness war.
Warto się wcześniej umówić bo do niektórych trzeba się wcześniej przygotować.
- leliwa
- Général de Division Commandant de place
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 29 times
C&C Epic to ja w zasadzie mam swój. Możemy zagrać w coś, jak zechcesz.
"Z kości moich powstanie mściciel"
- Silver
- Général de Division
- Been thanked: 30 times
Trochę bardziej to mi pasowałoby np. Sword of Rome i tam skonfrontować się biorąc swą ulubioną stronę konfliktu.
- Herman
- Lieutenant-Adjudant-Major
- Been thanked: 2 times
Raczej Morala odsyłam. Po ogarnięciu instrukcji to jest A&A na lekkich sterydach
- Petru Rares
- Capitaine
- Been thanked: 8 times
Czołem. Wiem już, że będę na tegorocznym Grenadierze, na całej imprezie. Bardzo cieszy mnie fakt, że będziemy mieli do dyspozycji przestronna salę. Po ostatnim spotkaniu w kawiarni Między wierszami nabrałem ochoty na ponowne rozegranie For the People. Może ktoś chętny? Ponadto mogę zagrać w któryś z tytułów z mojej skromnej kolekcji: https://boardgamegeek.com/collection/us ... dgame&ff=1 ze szczególnym uwzględnieniem Zimnej Wojny, Reds! i Ostrołęki.
I jeszcze pytanie do organizatorów, czytaj Raleena - czy wiesz coś na temat możliwości pozostania na miejscu do późna, czyli załóżmy 1-2 w nocy, czy też będziemy musieli podobnie jak w zeszłym roku zwinąć się ok. 21.30?
I jeszcze pytanie do organizatorów, czytaj Raleena - czy wiesz coś na temat możliwości pozostania na miejscu do późna, czyli załóżmy 1-2 w nocy, czy też będziemy musieli podobnie jak w zeszłym roku zwinąć się ok. 21.30?
Petru: ja na Ftp byłbym chętny natomiast swój udział w Grenadierze zapewne mógłbym potwierdzić na ostatnią chwilę...
- Petru Rares
- Capitaine
- Been thanked: 8 times
To świetnie. Będe czekał zatem na potwierdzenie, czy będziesz na imprezie.profes79 pisze:Petru: ja na Ftp byłbym chętny natomiast swój udział w Grenadierze zapewne mógłbym potwierdzić na ostatnią chwilę...