HELP

PBEM, CB, ACTS, VASSAL i in.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasz
Général de Brigade
Posty: 2162
Rejestracja: poniedziałek, 11 września 2006, 21:12
Lokalizacja: Warszawa

HELP

Post autor: Jasz » poniedziałek, 25 stycznia 2016, 16:38

Postanowiliśmy Maciejem odgrzać PoGa przez CB i sobie nie radzimy :(.
Używamy CB 3.1 i pog gbx 3.0 i coś nam to nie idzie.
Co zrobić, żeby nagrywanie ruchu było aktywne i gdzie do cholery są karty gry?
Awatar użytkownika
clown
Général de Division Commandant de place
Posty: 4560
Rejestracja: poniedziałek, 9 stycznia 2006, 17:07
Lokalizacja: Festung Stettin
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: HELP

Post autor: clown » poniedziałek, 25 stycznia 2016, 17:02

A nie lepiej przez wargameroom albo ACTS?
"Cała kraina gier jest oczywiście krainą maniactwa, a jednak rejon gier naśladowczo-wojennych jest w tej krainie bardziej maniacki niż inne rejony. Jak na mój gust, jest to już 'konik' posunięty zbyt daleko, hermetyczny, bez przyszłości."
Awatar użytkownika
maciunia
Porucznik
Posty: 729
Rejestracja: piątek, 1 lutego 2008, 16:00
Lokalizacja: WWY
Kontakt:

Re: HELP

Post autor: maciunia » poniedziałek, 25 stycznia 2016, 22:01

Albo przez Vassala?
Awatar użytkownika
clown
Général de Division Commandant de place
Posty: 4560
Rejestracja: poniedziałek, 9 stycznia 2006, 17:07
Lokalizacja: Festung Stettin
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: HELP

Post autor: clown » wtorek, 26 stycznia 2016, 08:18

Ja np. PoG czy EotS gram przez ACTS, a ruchy w pliku robię na Vassalu. I ładnie wszystko śmiga.
"Cała kraina gier jest oczywiście krainą maniactwa, a jednak rejon gier naśladowczo-wojennych jest w tej krainie bardziej maniacki niż inne rejony. Jak na mój gust, jest to już 'konik' posunięty zbyt daleko, hermetyczny, bez przyszłości."
Awatar użytkownika
Jasz
Général de Brigade
Posty: 2162
Rejestracja: poniedziałek, 11 września 2006, 21:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: HELP

Post autor: Jasz » środa, 27 stycznia 2016, 10:49

Oczywiście przez actsa też.
Vassal odpada bo nie mogę go zainstalować na służbowym kompie.
Awatar użytkownika
clown
Général de Division Commandant de place
Posty: 4560
Rejestracja: poniedziałek, 9 stycznia 2006, 17:07
Lokalizacja: Festung Stettin
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: HELP

Post autor: clown » środa, 27 stycznia 2016, 11:10

Wydaje mi się, że w GB nie masz kart i dlatego jest Ci potrzebny ACTS.
"Cała kraina gier jest oczywiście krainą maniactwa, a jednak rejon gier naśladowczo-wojennych jest w tej krainie bardziej maniacki niż inne rejony. Jak na mój gust, jest to już 'konik' posunięty zbyt daleko, hermetyczny, bez przyszłości."
wheeski
Adjudant
Posty: 219
Rejestracja: sobota, 14 czerwca 2008, 09:58
Lokalizacja: Kraków
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: HELP

Post autor: wheeski » sobota, 4 marca 2017, 13:46

Jasz pisze:Oczywiście przez actsa też.
Vassal odpada bo nie mogę go zainstalować na służbowym kompie.
Taki troche odgrzewany kotlet ale Vassala mozna zrobic do wersji portable na pendriva..
Vassal projects:
Facelifting: Rallyman, Outlaws:Adventures in the old west, SpeedCircuit (TransAmMOD), Formula Motor Racing
Finished: Down in Flames (DVG), DieCastTableRacing, Orly i Rakiety, We Must Tell the Emperor, Wings of Glory, The Barbarossa Campaign.

In plan: Red Storm Rising; Guderian's Best
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozgrywki w sieci”