Chodzi o kolorystykę forum. Jak widać, po przejściu na nowy skrypt zrobiliśmy kolorystykę taką jaka była wcześniej, zmieniając ustawienia.
1) Tło pod tabelą forum jest białe.
2) Tło w postach i w działach na stronie głównej jest szare.
3) Napisy i różne dodatkowe elementy są generalnie ciemnozielone (większość z nich).
Osobiście marzy mi się powrót do kolorystyki, jaką forum miało przed 2010 rokiem, zanim przeszliśmy na skrypt phpBB 3 (wcześniej był phpBB by Przemo). Wtedy forum było naprawdę zielone, tzn. tło w postach było na przemian jasnozielone i jasnobrązowe (beżowe), napisy były najczęściej czarne. Tło pod tabelą tak jak obecnie było białe. Również dodatkowe elementy jeśli nie były czarne, to najczęściej były ciemnozielone tylko trochę inny był odcień tej ciemnej zieleni, żeby dawała lepszy kontrast. Niżej załączam Wam zrzuty jak to wyglądało.

I teraz mam do Was pytanie czy powinniśmy zostawić wygląd forum od strony kolorystycznej tak jak jest, czy starać się wprowadzić tamtą wersję? Jednym słowem która wersja bardziej Wam odpowiada?
Dwie rzeczy są istotne. Jedna to sama ocena wizualna, która jest zawsze po części subiektywna i wynika również z przyzwyczajeń (część z Was nie miała okazji widzieć starej wersji forum sprzed 2010 r. i zna tylko tą, która jest obecnie). Druga sprawa to funkcjonalność. Na ile dobrze by Wam się czytało posty przy tej starej kolorystyce, gdzie tłem był jasny zielony i beżowy. Tutaj dodatkowe założenie jest takie, że ten zielony mógłby być jaśniejszy i generalnie można te odcienie trochę zmodyfikować. Istotne jest także na ile dobrze czytałoby się to na komórkach w porównaniu z obecną wersją forum i wreszcie na ile jest to czytelne dla osób mających różne wady wzroku. Będę tutaj szczególnie wdzięczny jeśli takie osoby się wypowiedzą.
Nie zakładam formalnej ankiety, ale traktujcie ten wątek jako ankietę. Będzie aktywny co najmniej do końca lipca.
Nie ukrywam, że z początku byłem gorącym zwolennikiem powrotu do starej wersji, ale z czasem nabrałem różnych wątpliwości, stąd będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie.