Znaleziono 224 wyniki

autor: Wiciu
niedziela, 4 lutego 2018, 22:38
Forum: Battlegroup
Temat: Druga bitwa (i kolejne) w Bielsku
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 1222

Re: Druga bitwa (i kolejne) w Bielsku

Zapraszam na kolejną bitwę w Bielsku :D
Data: 03.03.2018
https://www.facebook.com/events/288612894999257/
autor: Wiciu
wtorek, 30 stycznia 2018, 00:16
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

O ile w przypadku zwiadowców ten argument wydaje się być dobry to w przypadku zwykłej piechoty nie bardzo. RAMy zajmują sloty ze Specjalistów więc ponosi się dodatkowy koszt za ich używanie.
autor: Wiciu
poniedziałek, 29 stycznia 2018, 18:41
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

Mam na myśli RAMy z Brytyjskich rozpisek na Normandię. Możne je wykupić w Specialist Supporcie. W tym wypadku zwykła piechota również musiałaby do nich wsiadać na polu bitwy. Wiem że jest to zgodne z zasadami ale mimo wszystko trochę dziwne.
autor: Wiciu
niedziela, 28 stycznia 2018, 12:17
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

Czy mogę wsadzić Infantry foot patrol do Ram Kangaroo i wystawić ten komplet w zwiadzie?
autor: Wiciu
poniedziałek, 15 stycznia 2018, 21:06
Forum: Battlegroup
Temat: Druga bitwa (i kolejne) w Bielsku
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 1222

Druga bitwa (i kolejne) w Bielsku

W sobotę 27.01 organizujemy drugą dużą bitwę. Ktoś chętny? :D I kilka zdjęć z poprzedniej bitwy na zachętę: https://images81.fotosik.pl/965/3a1789573e09b0d1gen.jpg https://images84.fotosik.pl/964/36681b07d567cf03gen.jpg https://images82.fotosik.pl/966/ecfbc1a925dc930cgen.jpg https://www.facebook.com...
autor: Wiciu
środa, 13 grudnia 2017, 20:54
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

Czy strzelanie z Off-table artillery request do Pre-registered point również nie wymaga rzutu na komunikację? Innymi słowy, czy po rzucie na priorytet mogę od razu przejść do rzutu wskazującego które działa są dostępne?
autor: Wiciu
niedziela, 12 listopada 2017, 18:40
Forum: Battlegroup
Temat: Duża bitwa - Bielsko-Biała - Grudzień
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 1363

Re: Duża bitwa - Bielsko-Biała - Grudzień

Ustaliłem że Battlegroupowy event jakiej formy by on nie przybrał odbędzie się 16.12.
autor: Wiciu
sobota, 4 listopada 2017, 18:49
Forum: Battlegroup
Temat: Duża bitwa - Bielsko-Biała - Grudzień
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 1363

Duża bitwa - Bielsko-Biała - Grudzień

Chciałbym zorganizować dużą bitwę w Bielsku. Najlepiej Kursk lub Overload. Bitwa odbyłaby się w Bielskiej Strefie Gry ( https://www.facebook.com/StrefaGry/ ) i do wyboru byłaby jedna z 3 sobót: 2.12, 9.12, 16.12. Są chętni na takie przedsięwzięcie? :D Z racji tego że takie wydarzenie trzeba ująć w g...
autor: Wiciu
niedziela, 29 października 2017, 21:34
Forum: Battlegroup
Temat: Dyskusje o zasadach
Odpowiedzi: 99
Odsłony: 11661

Re: Dyskusje o zasadach

A z innej beczki, wiecie może gdzie obecnie dostępne są Dispatches 1 i 2?
autor: Wiciu
czwartek, 13 kwietnia 2017, 21:20
Forum: Battlegroup
Temat: Battlegroup Barbarossa - kampania (skończona)
Odpowiedzi: 141
Odsłony: 25640

Re: Battlegroup Barbarossa - kampania (skończona)

Ale za nim posiłki dotrą to coś już ze stołu może pospadać :D Zresztą tak jak mówiłem - były okazje do dużych bitew ale były one wtedy niekorzystne. Zawsze w przypadku braku modeli można pokombinować z jakimś scenariuszem przewidującym rozegranie dwóch bitew zamiast jednej dużej. Na temat kanadyjski...
autor: Wiciu
czwartek, 13 kwietnia 2017, 21:15
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

Odpowiedzi a) i b) są poprawne :D

Warto pamiętać że w przypadku gdyby zamiast jeepa byłby motor to za niego nie ciągnie się się żetonu (jeep może poruszać się sam z siebie [ma kierowce], motor nie może).
autor: Wiciu
wtorek, 11 kwietnia 2017, 22:13
Forum: Battlegroup
Temat: Battlegroup Barbarossa - kampania (skończona)
Odpowiedzi: 141
Odsłony: 25640

Re: Battlegroup Barbarossa - kampania [skończona]

Wg zasad kampanii możesz mieć najwięcej 4 żetony na jednym polu co przekłada się właśnie na max 1200pkt. W praktyce większość bitew graliśmy na 600-900pkt, dopiero na koniec kampanii pojawiły się okazje na większe bitwy ale do żadnej nie doszło ponieważ byłoby to wtedy samobójstwem dla atakującego g...
autor: Wiciu
środa, 28 grudnia 2016, 02:35
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

7. Ojoj... Masz racje... Zapomniałem że przy Pre Registered Target nie ma rozrzutu :D

tak więc można uzupełnić jeszcze punkt 4:

4. Strzelając przy pomocy PRT nie rzuca się rozrzutu :D
autor: Wiciu
wtorek, 27 grudnia 2016, 22:45
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

7.Hmm... W podręczniku jest napisane: "Resolve it straight away, using standard artillery rules"
autor: Wiciu
wtorek, 27 grudnia 2016, 22:15
Forum: Battlegroup
Temat: Pytania o zasady
Odpowiedzi: 184
Odsłony: 23653

Re: Pytania o zasady

1.Nie można strzelać do piechoty w pojeździe. 3.Zawsze graliśmy na 3 osobowej załodze. 4.W tajemnicy przed przeciwnikiem wybierasz sobie jakiś punkt na stole (zapisujesz sobie koordynaty albo jakieś charakterystyczne drzewko, skrzyżowanie itp.). Strzelając w ten punkt z artylerii (off-table albo on-...

Wyszukiwanie zaawansowane