Znaleziono 56 wyników

autor: Warner
niedziela, 26 maja 2019, 19:53
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Już stojąc w strefie kontroli tego samego oddziału płacimy 2PR za wyjście z tego pola, później 2PR za wejście w kolejne pole tej samej strefy i 1PR za pole?

Faktycznie znalazłem ilustrację 8.2 zoc effects on movement example i jest tak jak mówisz... dzięki, czyli 5PR...
autor: Warner
sobota, 25 maja 2019, 22:34
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Jeśli jednostka stoi w strefie kontroli udziału może się przesunąć w jego strefie wydając... 3PR?
autor: Warner
sobota, 25 maja 2019, 19:28
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Jasne jak słońce o tym właśnie pisałem, że tak interpretuję, ale w takim przypadku sztab 69 Armii nie aktywuje w 1 etapie wszystkich jednostek czy tak?
autor: Warner
sobota, 25 maja 2019, 17:13
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Ponadto gdyby sztab mogl sie poruszyc..od razu to np Holidt..aktywowalby czesc jednostek armii romunskiej....bylby to blizsze prawdy...gdyz bierne oczekiwanie powoduje tylko okrazenie ruch sztabupo aktywacjo podoudje ze wspiera on ofensywe a podczas odwrotu powoduje spojnewycofanie.......nie wiem je...
autor: Warner
sobota, 25 maja 2019, 15:29
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Więc nadal nie mam jasności.... podam przykład,,sztab 69A gdyby nie mógł po aktywacji wykonać ruchu nie miałby całej armii w zasięgu dowodzenia....zaś po wykonaniu ruch juz miałby.....czy jest jakiś zapis w instrukcji kiedy poruszamy sztab... Ja rozumiem to tak następuje aktywacja sztabu..a ten jeśl...
autor: Warner
piątek, 24 maja 2019, 22:20
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Czy przy wylosowaniu czita sztabu można wykonać ruch sztabem? Czy najpierw następuje aktywacja jednostek w zasięgu sztabu, ruch jednostek i sztabu.
autor: Warner
czwartek, 23 maja 2019, 14:57
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Jakie jednostki obejmuje grupa Popowa..? Bo sztab wchodzi w 4 etapie... Jakie oznaczenie kolorystyczne ma ta Grupa...
autor: Warner
wtorek, 21 maja 2019, 13:02
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Czy tak wynika z instrukcji? Że jednostki te po wyładowaniu moga poruszac sie i walczyc w nastepnym etapie? Odpowiedź na to pytanie nie wymaga znajomości angielskiego. Skoro posiłki są wprowadzane na koniec etapu to logiczne jest, że mogą działać dopiero w następnym. Natomiast nie sądziłem, że ktok...
autor: Warner
wtorek, 21 maja 2019, 12:54
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

To moja druga gra z angielska instrukcja... cha wiec podszkolę swój angielski...

Tłumaczenie robiłem na translatorze, ale nie jest on doskonały... wiec stad te pytania... komputer nie zna technicznych slow jakie sa w grze stad te niuanse...
autor: Warner
poniedziałek, 20 maja 2019, 23:24
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Nie rozumiem tej zgryźliwości, nie znam angielskiego, więc pytam... a umie Pan grać na skrzypcach? Jeśli Pan nie chce odpowiedzieć inni pomogą. Dzięki Raleen..
autor: Warner
poniedziałek, 20 maja 2019, 19:23
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Czy tak wynika z instrukcji? Że jednostki te po wyładowaniu moga poruszac sie i walczyc w nastepnym etapie?
autor: Warner
poniedziałek, 20 maja 2019, 16:21
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

To co wyjaśniliście rozumiem ale poproszę o odpowiedz na 2 cześć pytania...czy są aktywowane dopiero od 2 etapu...sztabem....?
Bo jak dobrze zrozumiałem instrukcje faza uzupełnień kończy etap... więc jak sądzę aktywacja może nastąpić minimalnie od 2 etapu?
autor: Warner
poniedziałek, 20 maja 2019, 10:57
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Czy jak wprowadzam posiłki niemieckie w 1 etapie liniami kolejowymi to stawiam je tak aby były zaopatrzone na jakimkolwiek polu linii kolejowej... nawet z wprowadzonym sztabem np. Kempf... aktywacja ich następuje dopiero od 2 etapu oczywiście jeśli będą znajdować się w zasięgu aktywowanego sztabu......
autor: Warner
czwartek, 16 maja 2019, 16:00
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Jestem po 2-etapowej rozgrywce. Stosowałem chyba już wszystkie zasady... i gra wyglądała następująco... przez 5 losowań 1 etapu losowane były czity sowieckie doprowadziło to do tego, że 8 włoska przestała istnieć w dwa dni... nie chcąc wycofać się 4 armia pancerna spod Stalingradu spowodowało, to że...
autor: Warner
czwartek, 16 maja 2019, 07:59
Forum: II wojna światowa
Temat: A Victory Lost (MMP)
Odpowiedzi: 241
Odsłony: 41177

Re: A Victory Lost (MMP)

Tak tak wiem, ze sa roznice pomiedzy tymi grami... ale podobienstwo do chitow jest ogromne... bo tu tez mozna postawic 3 sztaby obok siebie i dokonac glebokiego wylomu... juz sie przekonalem uczac sie tej gry w 1 etapie... przez 2 etapy 8 armia wloska przestała istniec... dzieki 1 atakowi bonusowemu...

Wyszukiwanie zaawansowane