W ŁADOWNI pojawiła się
druga część zasad systemu Marka Domańskiego
"Pluton", służącego do symulacji walk na szczeblu plutonu w II wojnie światowej, a w szczególności w kampanii wrześniowej (dla której został opracowany). Gdyby ktoś nie mógł trafić, zostawiam i tutaj linka:
http://portal.strategie.net.pl/index.ph ... Itemid=217
Na tym zakończyliśmy przenoszenie naszych zasobów działu download, które były kiedyś na starej stronie. Oczywiście w ciągu ostatnich dni przybyło trochę nowości, jak choćby znakomite tłumaczenie zasad
SPQR, wykonane przez RyTo.
Chciałem w tym miejscu podziękować za wyjątkową pomoc w związku z tym w pierwszej kolejności
Silverowi, bez którego ciężko byłoby mi sobie poradzić z odtwarzaniem niektórych materiałów. Jestem również wdzięczny za pomoc
brathacowi i
Pawłowi Sulichowi.
Osobno chciałem podziękować
Phalanx Games Polska, szczególnie
Ozy'emu i
Voldemortowi, oraz
Wargamerowi za wsparcie przy uregulowaniu kwestii formalnych, związanych z prawami autorskimi do niektórych spośród zamieszczanych materiałów.
Zakończyłem również wymianę linków do portalu (dawnych linków do SiS) zamieszczonych na forum. Jak wiecie, mamy od dawien dawna taką praktykę, że linkujemy artykuły znajdujące się na portalu na forum. Zamierzenie jest takie, by następnie tu prowadzić o nich dyskusję. Otóż wraz ze zmianą adresu, wszystkie stare linki się zdezaktualizowały (z szeregu względów przekierowania odpadało jako rozwiązanie tego problemu). W związku z tym w ostatnim czasie sukcesywnie je wymieniałem - po tym jak już zaczął działać portal w nowej odsłonie. Do chwili obecnej wszystkie linki powinny być wymienione. Przynajmniej w istotnych miejscach. Zdarzyć się jednak może, że traficie gdzieś jeszcze na stare linki (o ile ktoś będzie zaglądał do dawniejszych postów). Gdybyście znaleźli gdzieś stare linki do SiS, proszę o kontakt na priva (od razu dodam, że nie dotyczy to działu portalu w Administracji - tzn. tego działu u góry forum, tam stare linki częściowo zostaną). Jeszcze pewnie będą się trafiać jakieś pozostałości, ale powinny to być pojedyncze przypadki. Wszystkie recenzje, linki do różnych materiałów do ściągania (tłumaczeń, kart graczy, instrukcji) były sprawdzane szczególnie uważnie.