Strategie

Forum historyczno-wargamingowe
Teraz jest poniedziałek, 23 października 2017, 01:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2009, 13:53 
Podporucznik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 7 listopada 2006, 11:16
Posty: 421
Lokalizacja: Józefów
Gdy otwieram linki z forum do nowych recenzji na stroni SiS, Firefox pokazuje:

"Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!
Witryna www.sis.polebitwy.pl została zgłoszona jako witryna stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa."

Czy wszystko w porządku?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2009, 14:33 
Colonel Général
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 22 grudnia 2005, 15:40
Posty: 32578
Lokalizacja: Warszawa
Nie mam pojęcia skąd to się bierze. Mi wchodzi bez problemu, ale akurat nie wchodziłem przez Firefoxa.

Postaramy się zaradzić, ale teraz lato i wszystko się wlecze.

_________________
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2009, 16:15 
Général de Division Commandant de place
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 7 lutego 2007, 11:48
Posty: 4460
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Mam to samo :/

_________________
http://wargamingowo.blogspot.com/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 20 sierpnia 2009, 17:06 
Lieutenant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 12 kwietnia 2006, 12:59
Posty: 578
Lokalizacja: Grenadier '06 Warszawa
OK sprawdze to i zglosze Google do usuniecia


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2009, 10:23 
Lieutenant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 12 kwietnia 2006, 12:59
Posty: 578
Lokalizacja: Grenadier '06 Warszawa
Mamy problem. Ktos z was ma zakazony komputer zapewne i mamy na sis trojana :/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2009, 11:21 
Colonel Général
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 22 grudnia 2005, 15:40
Posty: 32578
Lokalizacja: Warszawa
apj napisał(a):
Mamy problem. Ktos z was ma zakazony komputer zapewne i mamy na sis trojana :/

To nie da się go jakoś po prostu usunąć? Przecież od przeglądania strony przez kogoś z trojanem trojan chyba nie przechodzi na stronę?

_________________
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2009, 11:30 
Lieutenant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 12 kwietnia 2006, 12:59
Posty: 578
Lokalizacja: Grenadier '06 Warszawa
Niezupelnie - podczas ogladania strony, przegladarka pobiera wszelkie zalaczone pliki i moze je tez uruchomic - to zalezy od ustawien przegladarki. To jakies sowieckie g*, bo linki wskazuja na domene .ru
Co do usuniecia to pracuje nad tym, niestety nadal szukam skutecznej metody wyczyszczenia. Co gorsza czesc zainfekowanych plikow, jest uszkodzona.
Narazie wiecej nie dodam bo musze powalczyc. Jakbede mial efekty napisze. Narazie sugeruje kazdemu z adminow ktorzy mieli dostep do ftp itd, aby zapuscil i zweryfikowal swoje systemy / dyski kilkoma aplikacjami antywirusowymi. Sila wyzsza ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2009, 12:05 
Praetor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 7 października 2007, 16:17
Posty: 3190
Lokalizacja: Kielce
Sprawdzone Avastem z dzisiejszą bazą danych - czysto. Zresztą jak codziennie.

_________________
Moje gry
Szlachectwa nie nabiera się przez urodzenie, ale przez czyny.
"Moim obowiązkiem, jako patrioty, nie jest umrzeć za swój kraj, ale sprawić, żeby wróg oddał życie za własny".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2009, 13:12 
Colonel Général
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 22 grudnia 2005, 15:40
Posty: 32578
Lokalizacja: Warszawa
Jeśli chodzi o Avasta to ja też mam, aktualnego i sprawdzałem gruntownie dwa dni temu. Od tego czasu raczej nic mi nie mogło przybyć, ale w przeszłości owszem trojany się zdarzały :/ .

_________________
Panie, weźcie kości w rękę i wyobraźcie sobie, że gracie z królem Kastylii, i rzucając je na stół zdajecie wszystko na los bitwy. Jeśli dopisze wam szczęście, zrobicie najlepszy rzut, jaki kiedykolwiek uczynił król na ziemi; a jeśli rzut wam się nie powiedzie, inaczej nie odejdziecie z gry, jak z honorem.

Gil de Osem do króla Portugalii Jana I Dobrego przed bitwą pod Aljubarrotą (14.VIII.1385)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 21 sierpnia 2009, 14:07 
Stabsfeldwebel
Avatar użytkownika

Dołączył(a): sobota, 2 grudnia 2006, 16:13
Posty: 303
Lokalizacja: Chojnice/Wawa
Polecam AVG Free 8.5... wcześniej też miałem avasta i niepokojące objawy na kompie, po przeleceniu AVG wykryło kilka trojanów.

A co do zarażonego kompa to jeszcze nie widziałem żeby od kogoś z kompa przy przeglądaniu strony coś przeszło... chyba że ktoś na stronkę plik wrzucił. Zresztą ja się tam nie znam ;)

_________________
Polska od morza do Watykanu :>

Działam też tu: http://www.fajka.net.pl/
Obecna przyjemność: G&H Ennerdale Flake i "Pół wieku w mundurze" Mierieckowa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 22 sierpnia 2009, 03:39 
Lieutenant
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 12 kwietnia 2006, 12:59
Posty: 578
Lokalizacja: Grenadier '06 Warszawa
Wiadomo ze od wgrywania plikow ;) bo jak inaczej. Co do 'wirusow' to nie zwyklym programem AV niestety raczej a czyms co zwalcza konie trojanskie i to w wersji javasricpt ;)
Zwykle programy w ogole nie widza problemu... o_O

Przypuszczam ze to sie bierze od trajanow na Worda, bo z takimi kiedys mielismy problemy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2009, 13:38 
Grossadmiral
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 22 grudnia 2005, 19:49
Posty: 9611
Lokalizacja: Piastów
Kiedy próbuję wejść na Strategię i Strategów, to NOD32 daje mi komunikat o wykryciu wirusa i przerywa połączenie.

_________________
Never in the field of human conflict has so much been owed by so many to so few...
Premier Winston Churchill, 20 sierpnia 1940 r.
...and for so little.
Porucznik pilot Michael Appleby, dzienny żołd 14 szylingów i 6 pensów


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2009, 13:42 
Captain
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 30 stycznia 2006, 16:57
Posty: 1658
Lokalizacja: Warszawa
Podobno NOD32, Avast, Avira i kilka innych darmowych antywirusów tak miewa (np. u mnie nieustannie oznacza Rome:TW jako keyloggera)

Ale ekspertem nie jestem, więc tylko powtarzam co mi mądrzejsi powiedzieli.

_________________
Moje gry
"Diplomats! The best diplomat I know is a fully activated phaser bank!" - Lt. Cmdr. Montgomery Scott
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2009, 13:55 
Grossadmiral
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 22 grudnia 2005, 19:49
Posty: 9611
Lokalizacja: Piastów
NOD32 bezpłatny? I po co moja firma płaci za ten program? ;)

_________________
Never in the field of human conflict has so much been owed by so many to so few...
Premier Winston Churchill, 20 sierpnia 1940 r.
...and for so little.
Porucznik pilot Michael Appleby, dzienny żołd 14 szylingów i 6 pensów


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 sierpnia 2009, 14:03 
Captain
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 30 stycznia 2006, 16:57
Posty: 1658
Lokalizacja: Warszawa
NOD32 bezpłatny oczywiście nie jest, wrzuciłem go niepotrzebnie do tego samego worka :]

_________________
Moje gry
"Diplomats! The best diplomat I know is a fully activated phaser bank!" - Lt. Cmdr. Montgomery Scott
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL


Informacja o ciasteczkach
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji świadczonych usług. Jeśli nie akceptujesz tego faktu prosimy o opuszczenie tej strony.